این روزها با نزدیک شدن به ترم بهمن که زمان بازگشایی دانشگاه اعلام شده، دانشجویان و اساتید نیز به تکاپو افتاده‌اند و نظرات متفاوتی در مورد باز شدن دانشگاه‌ها دارند.

دو سال از غیرحضوری شدن دانشگاه‌‎ها که نبض پویای جامعه هستند می‌گذرد؛ دو سالی که با فراز و نشیب بسیار سپری شد و دانشگاه‌ها به هر شکل ممکن مانع توقف آموزش در کشور شدند. این روزها با نزدیک شدن به ترم بهمن که زمان بازگشایی دانشگاه اعلام شده، دانشجویان و اساتید نیز به تکاپو افتاده‌اند و نظرات متفاوتی در مورد باز شدن دانشگاه‌ها دارند.

هر بار که زمزمه بازگشت دانشجویان بر سر کلاس‌های درس مطرح شد، با شدت گرفتن دوباره بیماری این موضوع مسکوت ماند تا اینکه اواخر دی‌ماه، علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم در بخشنامه‌ای به رؤسای شورای استانی آموزش عالی کشور حضوری شدن نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ را اعلام کرد.

محمد علی زلفی‌گل، زیرعلوم، در آخرین اظهار نظر خود (ششم بهمن‌ماه) در خصوص بازگشایی دانشگاه‌ها از سرگیری آموزش حضوری تمام دانشجویان از بهمن‌ماه جاری را اعلام و اظهار کرد: «دانشجویان دکتری و تحصیلات تکمیلی از بهمن بر روی صندلی‌های دانشگاه می‌نشینند و دانشجویان کارشناسی نیز به تدریج در این آموزش‌های حضوری شرکت خواهند کرد». 

زمان بازگشایی دانشگاه برای مقطع کارشناسی مشخص نیست

هفته گذشته محمد فرامرزی، دبیر امور اجرایی و مسئول دبیرخانه دانشگاه معین استان اصفهان در خصوص بازگشایی دانشگاه‌های استان اصفهان به ایسنا اعلام کرد که «نتیجه نهایی در خصوص بازگشایی کامل در جلسه آینده شورای مدیریت آموزش عالی استان، تصمیمگیری خواهد شد». 

وی که بر حضوری شدن حداکثری دانشگاه‌ها تاکید دارد، گفت: «برای ترم بهمن‌ماه حداکثر آموزش حضوری مدنظر است که با رعایت اولویت دانشجویان تحصیلات تکمیلی و رشته‌های عملی در مقطع کارشناسی خواهد بود. احتمالاً برای تمام دانشجویان کارشناسی و همه دانشگاه‌های استان امکان آموزش حضوری در ترم بهمن مسیر نخواهد بود و به احتمال زیاد درصدی از کلاس‌ها آموزش غیر حضوری خواهد بود، اما هنوز تصمیم نهایی اتخاذ نشده که در هفته‌های آینده جلسه شورای مدیریت آموزش عالی برگزار و تصمیم نهایی اعلام می‌شود».

دانشگاههای اصفهان و صنعتی اصفهان نیز به‌عنوان دو دانشگاه جامع استان، موضع خود را در بازگشایی کلاس‌های درس مشخص کردند.

براساس اعلام این دو دانشگاه درحالیکه دانشجویان مقاطع دکتری و ارشد به کلاس‌های درس بازمی‌گردند، کلاس‌های مقطع کارشناسی به محض فراهم شدن شرایط و تصویب در هیئت رئیسه دانشگاه به‌صورت حضوری برگزار خواهد شد.

در دانشگاه کاشان نیز در مقطع دکتری، تمام فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، آزمون‌های جامع و جلسات دفاعیه به‌صورت حضوری  خواهد بود و در مقطع کارشناسی ارشد آموزش به‌صورت حضوری است و در موارد خاص بنا به تشخیص مدرس، امکان آموزش تلفیقی (حضوری و غیرحضوری) فراهم خواهد بود. در مقطع کارشناسی نیز، دروس کارگاهی، آزمایشگاهی و مهارتی براساس پیشنهاد گروه و دانشکده، به‌صورت فشرده، با برنامه‌ریزی قبلی و پس از هماهنگی با معاونت آموزشی و معاونت دانشجویی و اطلاع‌رسانی مناسب توسط گروه‌های آموزشی، قابل ارائه به‌صورت حضوری خواهد بود.

جزئیات برگزاری دانشگاه‌های آزاد نیز براساس اعلام سازمان مرکزی دانشگاه تابع شرایط کرونا است.

پژمان عقدک، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در همین باره اعلام کرد که «برای بازگشایی دانشگاه‌ها باید مدیریت هوشمند از طریق واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای حضوری شدن کلاس‌ها مدنظر باشد». 

به سراغ دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های مختلف استان می‌روم و نظرشان را در خصوص حضوری شدن ترم بهمن می‌پرسم، نظرات متفاوت است؛ عده‌ای از مجازی بودن آموزش در این دوسال خسته شده‌اند و می‌خواهند به دانشگاه بازگردند، عده‌ای دیگر هنوز ترس از بیماری در وجودشان است و معتقدند وقتی می‌توان با آموزش غیرحضوری علاوه بر جریان داشتن چرخه آموزش جلوی بیماری را گرفت، چراکه نه …

یک دانشجو در همین باره به ایسنا گفت: «آموزش مجازی همه را خسته کرده و قطعا کارایی شیوه حضوری را ندارد، درست است که آموزش مجازی معایب بسیاری دارد، از ضعف اینترنت گرفته تا جدی نگرفتن دانشجویان بر سر کلاس درس، اما چه می‌توان کرد؟ تا ریشه کن شدن کامل بیماری باید از فرصت آموزش مجازی استفاده کرد».

وی که معتقد است هنوز باید از شیوه آموزش مجازی برای تحصیل استفاده کرد، افزود: «اخبار از خیزش دوباره بیماری و شروع موج کرونا خبر می‌دهند، در چنین شرایطی آیا بازگشایی دانشگاه‌ها منطقی است؟ خصوصا در مورد دانشجویانی که در خوابگاه زندگی می‌کنند». 

دانشجوی دیگری نیز همین عقیده را دارد و به ایسنا گفت: «امیکرون همچنان خطرناک است. اگر دانشگاه‌ها باز شود، خطر این بیماری چند برابر می‌شود. از مسئولان تقاضا دارم تا عادی شدن وضعیت کشور در خصوص شیوع بیماری دست نگه دارند و اجازه دهند با آموزش مجازی پیش برویم». 

یک دانشجوی دیگر با قاطعیت به ایسنا گفت: «در این شرایط به دانشگاه نمی‌روم. در این دو سال اصلا در اجتماعات حاضر نشدم و نمی‌خواهم جان خود و خانواده‌ام را به خطر بیندازم».

اشتراک این خبر در :