مجید جوهری روز سه شنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: فعال سازی نقش مردم و عدالت در توزیع منابع دو رویکرد مهم دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری در دوره جدید برای آبادی ها و سکونتگاه های روستایی است تا علاوه بر رونق زندگی در این مناطق از مهاجرت به شهرها جلوگیری شود.

وی بهره گیری از ظرفیت نخبگان را مصداق بارز مردمی سازی امور زندگی اجتماعی بیان کرد و اظهار داشت: هیات اندیشه ورز در هر روستا تشکیل و از توان و دانش جوانان و صاحب نظران همان منطقه در تصمیم سازی و برنامه ریزی استفاده خواهد شد.

مدیرکل دفتر روستایی و امور شوراهای استانداری اصفهان با بیان اینکه  توسعه و پیشرفت مناطق روستایی استان اصفهان برای جلوگیری از مهاجرت به شهرها و رونق زندگی در این مناطق در دولت سیزدهم مورد هدف قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: همسو با توسعه زیرساختی و ارائه خدمات نیازهای انسانی و معنوی به معنای پیشرفت مورد توجه است.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته در استانداری اصفهان، توسعه روستایی همسو با نیازهای معنوی و انسانی و بر مبنای الگوی پیشرفت ایرانی و اسلامی و با تاکید بر حفظ سبک زندگی این مناطق انجام می شود.

جوهری با بیان اینکه حفظ بافت روستایی ضرورت دارد، خاطرنشان کرد: در توسعه زیرساخت ها نباید بافت روستایی تخریب و همانند بافت شهری شود.

وی معیشت و اقتصاد مردم را نیز در کنار الگوی پیشرفت و توسعه عمرانی برای حفظ جمعیت در روستا با اهمیت دانست و گفت: پیش بینی بستر مناسب برای جذب سرمایه گذار و تسهیل شرایط به اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران اعلام شده است تا اقتصاد روستاها را رونق ببخشند.

جوهری ادامه داد: این موضوع باید در اولویت‌های مدیریت روستایی برای جلوگیری از مهاجرت  قرار گیرد تا با تامین نیاز مالی مردم، میل به مهاجرت به وجود نیاید.

مدیرکل دفتر روستایی و امور شوراهای استانداری اصفهان تاکید کرد: از نهادهای خیریه‌ای، انقلابی و دولتی برای تقویت اقتصاد روستایی و ایجاد درآمد پایدار بهره‌ گرفته خواهد شد و هم‌افزایی ظرفیت‌های خصوصی، دولتی و بین بخشی ضروری است.

وی، کمبود زمین برای احداث مسکن یا انجام فعالیت اقتصادی را چالش مهم پیش روی بخشی از نقاط روستایی استان اصفهان اعلام کرد و افزود: لازم است بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی از زمین های تحت تملک خود در هر منطقه برای رفع این نیاز استفاده کنند.

به گزارش ایرنا، یکهزار و ۴۰۵ روستا و سکونتگاه کوچک در استان اصفهان وجود دارد که ۸۴۹ روستا دارای بیش از ۲۰ خانوار جمعیت و دهیاری است.

حدود ۱۲ درصد از جمعیت پنج میلیون نفری استان اصفهان در روستاها ساکن هستند.

اشتراک این خبر در :