کمبود کالاهای اساسی نداریم/ سیاستهای نادرست عامل گرانیهاست

رئیس اتاق اصناف اصفهان گفت: برای برخی کالاهای اساسی بیش از یک سال ذخیره داریم و در عمل کمبودی در بازار نداریم، اما به دلیل نحوه توزیع نادرست کالاها از کلان تا خرد و نبود دادههای آماری درست، شاهد نوسانات قیمتی در بازار و بعضاً کمبود کالاها میشویم.
رسول جهانگیری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وضعیت اصناف در اصفهان، اظهار کرد: در ایام نوروز و فروردین امسال اگرچه به شرایط ایدهآل قبل از کرونا برنگشتیم، اما شرایط بازار بهتر از گذشته بود.
وی با بیان اینکه امسال کسبه به واسطه سفرهای نوروزی و … خوشبختانه فعالیت بهتری داشتند، افزود: اکنون، ابتدای سال است و ما هر چه قدر تثبیت قیمتها را داشته باشیم، بازار به سمت امنیت بیشتری خواهد رفت.
رئیس اتاق اصناف اصفهان با بیان اینکه شاید بیرون از بازار گفته میشود که کسبه اجناس را گران میفروشند، اما چنین موضوعی صحت ندارد، گفت: به طور قطع کسبه در امنیت و ثبات اقتصادی راحتتر کسب و کار میکنند و در این شرایط میتوانند جنس خود را بفروشند و با اطمینان خاطر دوباره خرید کنند.
وی با اعتقاد بر اینکه آرام آرام به سمت امنیت بازار میرویم، اظهار کرد: اگر ثبات قیمتها و نرخ ارز را داشته باشیم و ارزش پول کشور حفظ شود به طور قطع با ثبات اقتصادی، کسب و کار رونق بیشتری میگیرد.
جهانگیری با تأکید بر اینکه شرایط بازار در اواخر سال گذشته و ابتدای امسال حکایت از امنیت اقتصادی دارد، تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با تثبیت قیمتها و ثبات نرخ ارز با هر قیمتی آرامش و امنیت اقتصادی به فعال اقتصادی برگردد و دغدغهای بابت تامین مواد اولیه و مواد مجدد کالاهایی که قصد فروش دارند را نداشته باشیم.
وی درباره اینکه امروز ثبات قیمتی در کالاهای اساسی وجود ندارد، گفت: ما اصلاً هیچ کمبودی در ارتباط با کالاهای اساسی نداریم و حتی برای برخی کالاهای اساسی بیش از یک سال ذخیره داریم و در عمل کمبودی در بازار نداریم، اما به دلیل نحوه توزیع نادرست کالاها از کلان تا خرد و نبود دادههای آماری درست، شاهد نوسانات قیمتی در بازار و بعضاً کمبود کالاها میشویم.
رئیس اتاق اصناف اصفهان افزود: متاسفانه دادههای آماری در اقتصاد کشور دقیق و بهروز نیست و این ضعف در کشت محصولات کشاورزی بیشتر به چشم میخورد که مثلاً یک روز گوجه بالای ۲۰ هزار تومان و زمانی دیگر با نرخی پایین کنار خیابان فروخته میشود.
وی تأکید کرد: باید در اقتصاد کشور آمار و اطلاعات در ارتباط با صادرات جدا باشد و برنامهریزی تولید برای صادرات داشته باشیم.
جهانگیری توضیح داد: متأسفانه کالایی را برای صادرات و کالایی را برای داخل تولید میکنیم، اما به محض اینکه نظم داخلی برهم خورد، صادرات را لغو میکنیم در این شرایط وضعیت صادرات برهم میخورد و در دوره بعد دچار کمبود کالا میشویم، از سوی دیگر با این سیاستهای نادرست آزمون و خطا بازارهای جهانی را از دست میدهیم.
وی ادامه داد: بعضاً دیر ترخیص شدن کالا از گمرک موجب افزایش تقاضا در بازار داخل میشود و تعادل عرضه و تقاضا برهم میخورد.
رئیس اتاق اصناف اصفهان گفت: البته اینکه اصناف را از گرانی مبرا کنیم، درست نیست و بعضاً بهصورت انگشت شمار در سطح عرضه شاهد گران فروشی برخی کسبه هستیم، اما کلیت کار که بعضاً موجب تقاضای کاذب در بازار می شود سیاستگذاری و زمانبندی نادرست در توزیع کالاها است که مثلاً زمانی روغن در بازار نایاب شد و حتی بعد از اینکه تا دو یا سه برابر نیاز این محصول به بازار تزریق شد، باز این کالا نایاب بود و شاهد نوسانات شدید قیمتی این کالا بودیم.